Podkas

Het begin van een nieuw plukseizoen in Friesland. Pawel is opgeklommen van de komkommers naar de cherrytomaatjes. Er moet hem iets van het hart. Deze aflevering was ook te horen bij VPRO Radio Doc op NPO Radio 1 op zondag 29 april.

Voor Kerstmis is Pawel terug in Radzyn Podlaski, de plek van zijn jeugd. De meeste van zijn leeftijdsgenoten zijn geëmigreerd. Deze aflevering was 22 april te beluisteren bij VPRO RadioDoc op NPO Radio 1.

Pawel serveert Poolse worst met grote witte vetogen in het huis dat hij met zeven collega-plukkers deelt. In de kroeg verderop denken de Friezen er het hunne van.

Pawel leert ons de techniek van komkommerplukken en vertelt over de ratrace in de kassen. Zijn Friese collega’s voelen de hete adem van de Polen in hun nek. Op zondag 8 april ook uitgezonden bij VPRO RadioDoc.

Vanaf zondag is onze podcastserie ‘Pawel, de Poolse Plukker’ vier weken lang te volgen in het programma RadioDoc op NPO Radio 1. Pawel heeft ons hart gestolen met zijn verhaal, en wij hopen dat jullie ernaar willen luisteren.

In deze vierdelige serie volgt podcastmaker Maartje Duin de Poolse Pawel, een vrolijke komkommerplukker in Sexbierum. Hij leidt ons rond in de kassen, in het huis dat hij met zeven andere Polen deelt en in zijn geboortestadje aan de Witrussische grens. Een jonge man die leeft met de dag, van het ene tijdelijke contract naar […]

Bij vragen kunt u contact opnemen Lost in the Greenhouse via: info@lostinthegreenhouse.com
0512-335050

Lost in the Greenhouse wordt In het kader van Leeuwarden-Fryslan 2018 gemaakt door Orkater en Schouwburg De Lawei in samenwerking met Theater De Koornbeurs.

Neem voor meer persinformatie, beeldmateriaal en interviews contact op met Orkater, publiciteit@orkater.nl

Download persmap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.