06.04.18
Podkas

Podkas: Pawel, de Poolse Plukker vanaf zondag op NPO RadioDoc

Vanaf zondag is onze podcastserie 'Pawel, de Poolse Plukker' vier weken lang te volgen in het programma RadioDoc op NPO Radio 1. Pawel heeft ons hart gestolen met zijn verhaal, en wij hopen dat jullie ernaar willen luisteren.

Podcastmaker Maartje Duin volgde, parralel aan de voorbereidingen voor de voorstelling Lost in the greenhouse, de vrolijke, Poolse komkommerplukker Pawel. Hij leidt ons rond in de kassen, in het huis dat hij met zeven andere Polen deelt en in zijn geboortestadje aan de Witrussische grens. Een jonge man die leeft met de dag, van het ene tijdelijke contract naar het andere. Een verhaal over afkomst en ambitie tegen de achtergrond van een open Europa.

De Podkas is vanaf zondag 8 april 4 weken te horen in VPRO Radio Doc op NPO Radio 1 om 21.00. Je kunt hem ook vinden in je Podcastapp of op SoundCloud via: ‘Podkas. Pawel, de Poolse Plukker.’ Deze productie is een samenwerking met iepenUP en Leeuwarden-Fryslân 2018 en Schouwburg De Lawei.

Ander nieuws

We gaan de laatste week in van het grote avontuur dat Lost in the Greenhouse heet. De tomaten zijn glanzend rood, worden dagelijks geplukt en al meer dan 11.000 bezoekers bezochten de voorstelling. Nog 6 voorstellingen voordat we Sexbierum weer verlaten..

24.05.18
Nieuws

Door een samenwerking tussen Hoor Friesland, LF2018, Schouwburg de Lawei en Orkater is de voorstelling van 23 mei ook te zien voor doven en slechthorenden. Zij konden zich tot 30 april aanmelden voor dit speciale evenement, waarbij een gebaren- en schrijftolk aanwezig zijn, met korting.

18.05.18
Nieuws

Bij vragen kunt u contact opnemen Lost in the Greenhouse via: info@lostinthegreenhouse.com
0512-335050

Lost in the Greenhouse wordt In het kader van Leeuwarden-Fryslan 2018 gemaakt door Orkater en Schouwburg De Lawei in samenwerking met Theater De Koornbeurs.

Neem voor meer persinformatie, beeldmateriaal en interviews contact op met Orkater, publiciteit@orkater.nl

Download persmap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.